Via Twitter (#haringbonus) hebben Nienke Ipenburg en Caren Kunst, twee verpleegkundigen, spontaan een beweging onder zorgmedewerkers in beweging gezet.

Tijdens CORONA hebben verpleegkundigen en verzorgenden onder bizar zware omstandigheden zorg geleverd in verpleeghuizen, de eerstelijns, Thuiszorg, in de gehandicaptenzorg, of de ziekenhuizen. De Coronazorg was zwaar en bracht professionals terug naar de essentie van zorg: “de zieke mens en diens naasten zien in al zijn kwetsbaarheid door Corona” waarbij de nabijheid op afstand gezocht moest worden. 

Wat begon als een idee om alle zorgprofessionals een hart onder de riem te steken na hun inspanningen tijdens de eerste COVID-19 golf, groeide het idee uit om aandacht te vragen voor het beter waarderen van deze zorgmedewerkers. We willen in ieder geval de bonus die de minister ons beloofde!

De initiatiefnemers zijn blij dat het Haringbonus T-shirt zo populair is. Binnen 48 uur waren er ruim 400 T-shirts besteld. De boodschap is helder. “Waardeer verpleegkundige en verzorgende professionals”. Mét de beloofde bonus én met betere werkomstandigheden, een beter salaris en goede zorg voor mensen die ziek zijn.

Met de aankoop van het T-shirt van 15 euro steun je de beweging. Want de beweging…dat ben jij!

5 euro per bestelling gaat naar het steunfonds stichting zorg na werk in coronazorg voor zorgprofessionals die getroffen zijn door Corona (ZWIC). Zij verdienen onze steun. U kunt ook rechtstreeks doneren aan dit steunfonds: https://geefvoorzorgverleners.nl/

Caren Kunst
Nienke Ipenburg